Voor 15:00 uur besteld, volgende werkdag in huis.
Het wordt ondertussen door iedereen aanvaard dat onze westerse leefwijze leidt tot een tekort aan Omega 3 vetzuren in ons organisme. Vitamar Plus met Omega 3 vetzuren EPA & DHA zorgt voor een haast optimale opvulling van onze dagelijkse behoefte (800mg per dag).
Omega 3 vetzuren stimuleren de aanmaak van de prostaglandines van de derde reeks die een gunstig effect hebben op de bloeddruk, klontvorming, ontstekingsprocessen en de insulineproductie. Gezien deze poly-onverzadigde vetzuren alom vertegenwoordigd zijn in ons lichaam zijn ze haast bij elke chronische aandoening aan te bevelen!
Daarenboven bevat Vitamar Plus ook 3 vitaminen uit de B-reeks waavan bewezen is dat ze het homocysteïnegehalte doen dalen. Verhoogd homocysteïine, waarvan het echte belang slechts recent is bekend geworden, wordt ondertussen algemeen erkend als een grote risicofactor voor hart- en vaatziekten. Het zijn precies vitamine B6, B9 en B12 die samen in staat zijn vrij snel dit gehalte te laten normaliseren. Dit maakt uiteindelijk dat Vitamar Plus het eerste keuze product is voor alle mensen met bestaande risico's voor hart en vaatziekten.
Meer specifiek zijn goede resultaten beschreven bij hart- en vaatziekten van verschillende aard, bij chronische ontstekingsprocessen ter hoogte van het bewegingsstelsel (denk ook aan reumatologische aandoeningen), luchtwegenstelsel (astma bronchiale, CARA), huid (eczema, urticaria, psoriasis). Ook bij diverse soorten degeneratieve ziekten kan Vitamar Plus worden aangewend bv. artrose, dementie.
Bij kinderen zijn er aanwijzingen voor een goede werking ter hoogte van de hersenen met als mogelijke indicaties ADHD, autisme, dyslexie, gedragsstoornissen.
Ook tijdens de zwangerschap en lactatieperiode kan om deze reden innemen van EPA en DHA belangrijk zijn. Daarenboven zou hierdoor ook de kans op postnatale depressie bij jonge moeders verminderen.
In de gynaecologie zijn er toepassingen te over: PMS, alle klachten in het kader van climacterium en menopauze, cystevorming, dysmenorree. Zowel bij diabetes mellitus als bij inflammatoire darmziekten (Crohn, colitis ulcerosa) zijn er studies aan de gang.
1 Capsule | 2 Capsules | |||||||
Hoeveelheid | ADH* | Hoeveelheid | ADH* | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DHA: | 200 mg | 400 mg | ||||||
EPA: | 300 mg | 600 mg | ||||||
Geconcentreerde visolie: | 1000 mg | 2000 mg | ||||||
Vitamine E: | 5 mg | 42% | 10 mg | 83% | 0% | |||
* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) |
Geconcentreerde visolie, D-alfa-tocoferol, cyanocobalamine, Vitamine A palmitaat, pyridoxinehydrochloride, cholecalciferol, siliciumdioxide, capsule: gelatin, glycerol (E422), aqua purificata, kleurstof (E150D)
Overgevoeligheid voor (vis)olie, krill(olie), algen
Bevat geen lactose, gist, zoetstoffen of gluten.
Dagelijkse dosis 2 capcules
Innemen met een glas water
Aanbevolen dosering niet overschrijden.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.
1. Freund-Levi Y, Eriksdotter-Jonhagen M, Cederholm T, Basun H, Faxen-Irving G, Garlind A, Vedin I, Vessby B, Wahlund LO, Palmblad J.
Omega-3 fatty acid treatment in 174 patients with mild to moderate Alzheimer disease: OmegAD study: a randomized double-blind trial.
Arch Neurol. 2006 Oct;63(10):1402-8.
2. La Guardia M, Giammanco S, Di Majo D, Tabacchi G, Tripoli E, Giammanco M.
Omega 3 fatty acids: biological activity and effects on human health.
Panminerva Med. 2005 Dec;47(4):245-57. Review.
3. Blood profiles, body fat and mood state in healthy subjects on different diets supplemented with Omega-3 polyunsaturated fatty acids.
Fontani G, et al.
Eur J Clin Invest. 2005 Aug;35(8):499-507.
4. Omega-3 for baby and me: material development for a WIC intervention to increase DHA intake during pregnancy.
Troxell H, et al
Matern Child Health J. 2005 Jun;9(2):189-97.
5. Circulating adiponectin and plasma fatty acid profile.
Fernandez-Real JM, Vendrell J, Ricart W.
Clin Chem. 2005 Mar;51(3):603-9.
6. Dietary intake of differently fed salmon; the influence on markers of human atherosclerosis.
Seierstad SL, Seljeflot I, Johansen O, Hansen R, Haugen M, Rosenlund G, Froyland L, Arnesen H.
Eur J Clin Invest. 2005 Jan;35(1):52-9.
7. Effectors of fatty acid oxidation reduction: promising new anti-ischaemic agents.
Grynberg A.
Curr Pharm Des. 2005;11(4):489-509.
8. Multiple sclerosis and nutrition.
Schwarz S, Leweling H.
Mult Scler. 2005 Feb;11(1):24-32.
9. Consumption of (n-3) fatty acids is related to plasma biomarkers of inflammation and endothelial activation in women.
Lopez-Garcia E, Schulze MB, Manson JE, Meigs JB, Albert CM, Rifai N, Willett WC, Hu FB.
J Nutr. 2004 Jul;134(7):1806-11.
10. The natural treatment of hypertension.
Wilburn AJ, King DS, Glisson J, Rockhold RW, Wofford MR.
J Clin Hypertens (Greenwich). 2004 May;6(5):242-8.
11. Morris MC, Evans DA, Bienias JL, Tangney CC, Bennett DA, Wilson RS, Aggarwal N, Schneider J.
Consumption of fish and n-3 fatty acids and risk of incident Alzheimer disease.
Arch Neurol. 2003 Jul;60(7):940-6.
12. Penny M. Kris-Etherton, PhD, RD; William S. Harris, PhD; Lawrence J. Appel, MD, MPH for the Nutrition Committee
Fish Consumption, Fish Oil, Omega-3 Fatty Acids, and Cardiovascular Disease.
Circulation. 2002;106:2747
13. Petersen M, Pedersen H, Major-Pedersen A, Jensen T, Marckmann P.
Polyunsaturated fatty acids, inflammation and immunity.
Eur J Clin Nutr 2002 Aug;56 Suppl 3:S14-9
14. Petersen M, Pedersen H, Major-Pedersen A, Jensen T, Marckmann P.
Effect of Fish Oil Versus Corn Oil Supplementation on LDL and HDL Subclasses in Type 2 Diabetic Patients.
Diabetes Care 2002 Oct;25(10):1704-8
15. Yuan JM, Ross RK, Gao YT, Yu MC.
Fish and shellfish consumption in relation to death from myocardial infarction among men in Shanghai, China.
Am J Epidemiol 2001 Nov 1;154(9):809-16
16. Connor WE
Importance of n-3 fatty acids in health and disease.
Am J Clin Nutr 2000 Jan;71(1 Suppl):171S-5S
17. Vitamin supplements and cardiovascular risk: review of the randomized trials of homocysteine-lowering vitamin supplements.
Clarke R, Armitage J.
Semin Thromb Hemost 2000;26(3):341-8
18. Vitamin E oxidation in human atherosclerotic lesions.
Terentis AC, Thomas SR, Burr JA, Liebler DC, Stocker R.
Circ Res 2002 Feb 22;90(3):333-9
19. Vitamin D: A millenium perspective.
Holick MF.
J Cell Biochem 2003;88(2):296-307
Op voorraad
Op voorraad
Op voorraad
Op voorraad